- 162
- 1397/11/02 - 05:29
امتیاز به مطلب خواص زردچوبه یکی از ادویه های پر مصرف و بسیار کاربردی که در اکثر غذاها استفاده می شود ادویه ی زردچوبه می باشد ، زردچوبه یک ادویه ی آسیایی می باشد که خاصیت های فراوانی دارد می توان گفت در اکثر خانه

خواص زردچوبه
یکی از ادویه های پر مصرف و بسیار کاربردی که در اکثر غذاها استفاده می شود ادویه ی زردچوبه می باشد ، زردچوبه یک ادویه ی آسیایی می باشد که خاصیت های فراوانی دارد می توان گفت در اکثر خانه ها زردچوبه در دسترس است و یکی از ادویه های خوش طعم و خوش عطر است . بی شک زردچوبه یکی از ادویه های مورد پسند آشپزهای ایرانی است ,زردچوبه علاوه بر طعم خوب خواص بسیاری نیز دارد.زردچوبه یک ادویه آسیایی پرخاصیت است که به واسطه ارزانی و دردسترس بودن در همه ی خانه ها موجود است و در آشپزی ایرانی خیلی کاربرد دارد. خواص زردچوبه بسیار است از همین رو در این متن درباره ی خواص متعدد آن توضیحاتی ارائه می دهیم .
طبع زردچوبه گرم و خشك است. برخی خوص دارویی این ادویه ارزشمند عبارتند از:
مصرف زردچوبه به همراه غذا، تصفیه كننده خون میباشد. زردچوبه التیام دهنده زخمها میباشد، همچنین از خواص این گیاه، ضد درد، ورم و دررفتگی اعضای بدن بوده که به صورت خمیر مخلوط با آب به محل درد مالیده میشود.استفاده از دم کرده زردچوبه، برای تنظیم عادت ماهیانه زنان، درمان اسهال، اسهال خونی و کاهش تورم مفید است.به منظور درمان التهاب لثه یا لوزهها، قرقره دم کرده زردچوبه مفید است.یکی از مهمترین خواص زردچوبه، پیشگیری از ایجاد سرطان و کمک به درمان آن است. کورکومین موجود در این ادویه، دارای خواص ضد سرطان و ضد عفونت است.خواص زردچوبه برای پوست نیز بسیار گسترده بوده، رفع جوش و آکنه، جوانسازی پوست صورت، کاهش چین و چروک پوست، پاکسازی و شفافیت پوست از فواید استفاده از این گیاه برای بهداشت و سلامت پوست است.از بین بردن موهای زائد بدن با زردچوبه نیز از دیگر کاربردهای این ادویه، میباشد.مقابله با آلزایمر و پیشگیری از ایجاد این بیماری در کهنسالی از دیگر خواص زردچوبه بوده، مصرف این ادویه درا فراد مسن برای عملکر بهتر قوه ادراکی و تقویت حافظه آنها بسیار تاثیرگذار بوده است. زردچوبه دارای خاصیت کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبندگی پلاکها است .اسانس این ادویه، دارای خاصیت ضد میکروبی بر روی بسیاری از میکروارگانیسمها از جمله استافیلوکوک، استرپتوکوک،کلستریدیوم، سارسینا، کورینه باکتریوم و خاصیت ضد قارچی است و ویژگی ضد میکروبی آن باعث شده در طب سنتی از آن بسیار بهره گرفته شود.مصرف ادویه زردچوبه برای مبتلایان به دیابت مفید بوده، کاهش قند خون و افزایش ترشح انسولین از خواص زردچوبه است و از همین رو مصرف آن همراه با به بیماران دیابتی توصیه میگردد.زردچوبه مانند داروهای ضدانعقاد خون عمل میکند و برای باز کردن گرفتگی عروق مناسب است.از زردچوبه برای درمان کمردرد و سینه درد نیز استفاده میشود .
درمان سریع زخم ها
زردچوبه در طب سنتی به عنوان خواص بسیار ،یک داروی گیاهی به شمار می آید ،زردچوبه مواد مغذی زیادی مانند ویتامین c، ویتامین b6، آهن و پتاسیم دارد. زردچوبه یک عامل ضد عفونی کننده طبیعی و ضد باکتری است و می تواند به عنوان یک ضد عفونی کننده موثر استفاده شود. زردچوبه درمان زخم ها و التهابات پوستی را تسریع می کند و می تواند برای درمان پسوریازیس و دیگر بیماری های التهابی پوست استفاده شود.
کاهش التهاب
ادویه زرد چوبه یکی از داروهای گیاهی ضد التهاب است. یکی از اصلی ترین مواد فعال در زردچوبه، کورکومین یا Curcumin است. کورکومین یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که خواص ضد التهابی دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها نقش دارد.
جوان کننده و ضد پیری پوست
آنتیاکسیدانها در بدن با اثرات مخرب رادیکال های آزاد میجنگند. زرد چویه دارای آنتی اکسیدان کورکومین است. کورکومین بهواسطهی ساختار شیمیایی خود نقش خنثی کردن رادیکالهای آزاد را در بدن ایفا میکنند. و از آنجایی که وجود رادیکال های آزاد در پیری موثر است لذا مصرف این ادویه به جوان ماندن پوست کمک می کند.
درمان انواع سرطان
با اینکه انواع مختلفی از سرطان وجود دارد، ولی میان آنها تشابهاتی وجود دارد. مصرف زردچوبه میتواند بر روی برخی از سرطانها تأثیر بگذارد. محققان معتقدند کورکومین در درمان سرطان مؤثر است. کورکومین میتواند در مقیاس سلولی بر رشد و گسترش سرطان تأثیر بگذارد. مطالعات نشان میدهند که کورکومین میتواند در کاهش رگزایی (فرایندی که مبنای تغییر شکل تومورها از حالت خفته به بدخیم است)، متاستاز (گسترش و مهاجرت سلولهای سرطانی از یک بافت به بافتهای دیگر) و نابودی سلولهای سرطانی مؤثر باشد.
بهبود عملکرد قلب
بیماریهای قلبی به سلامت دیواره رگهای خونی به نام توپوش یا آندوتلیوم مربوط است. در واقع اختلال عملکرد لایهی درونرگی و عدم توانایی آن در تنظیم فشار خون و لختهشدن خون، از دلایل اصلی بروز بیماریهای قلبی است.کورکومین موجود در زردچوبه لایه درون رگی قلب را تقویت می کند.
پیشگیری از آلزایمر و درمان آن
در طب سنتی زردچوبه اغلب برای تقویت حافظه و افزایش تمرکز استفاده می شود بنابراین یکی از بهترین مواد طبیعی برای درمان آلزایمر و زوال عقل شناخته می شود. تشکیل نوعی پروتئین پیچیده به نام پلاکهای آمیلوئیدی نقش مهمی در بروز آلزایمر دارد. براساس تحقیقات انجامگرفته، کورکومین موجود در زردچوبه میتواند این پلاکها را از بین ببرد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
زردچوبه حاوی مادهای به نام لیپو پلی ساخارید است که به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک میکند.عوامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروس زردچوبه نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.با داشتن اثر آنتی اکسیدانی قویتر از ویتامین c و E یک سیستم ایمنی قوی احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و سرفه کمتر خواهد شد.
درمان آکنه و جوش
آکنه و جوش همیشه باعث ناراحتی و عذاب افراد میشوند. زردچوبه در درمان و جلوگیری از آکنه و جوش بسیار موثر است. زیرا روغن اضافی پوست را از بین میبرد و منافذ مسدود شده که عامل اصلی بروز جوش هستند را باز میکند. خاصیت ضد التهابی زردچوبه التهاب جوش و آکنه را کاهش میدهد و خاصیت آنتی باکتریایی آن باعث جلوگیری از بروز مجدد آکنه میشود.
کنترل وزن
زردچوبه برای حفظ وزن سالم بسیار مفید است.یکی از ترکیبات موجود در زردچوبه به بالا بردن تولید صفرا که یکی از مولفههای اصلی در تجزیه چربیهاست، کمک میکند. در واقع زردچوبه باعث افزایش سرعت متابولیسم بدن شده باعث چربی سوزی و سم زدایی از کبد می شود و به این ترتیب باعث کاهش وزن و لاغری می شود.
مجله اینترنتی غزل وب